Edi Gafencu, învingător într-o gală cu caracter umanitar

by Sorin Haut

Sute de iubitori ai boxului au asistat, pe ştrandul Neptun, la Centura Aradului, gală organizată de Ruben Stoia. Au fost 25 de partide de amatori şi trei de profesionişti. În main-event, favoritul publicului, arădeanul Eduard Gafencu, neînvins de un an şi jumătate, a încrucișat mănușile cu Oleg Risiug, campionul Republicii Moldova la amatori, în cadrul categoriei 79 de kilograme. După patru runde în care s-a dovedit evident superior, Gafencu a fost declarat învingător, în unanimitate, pugilistul de la Box Club Ruben Stoia Arad ajungând la a treia victorie la profesionişti.

Dar cea mai importantă victorie a obţinut-o Florinel, băiețelul care asistă deseori la antrenamentele lui Gafencu, dar și la meciurile UTA-ei. Copilul suferă de o boală neurologică, iar familia sa trece prin momente grele, Centura Aradului din acest an fiind organizată în special pentru el. S-au strâns 18.000 lei, 8.000 din încasări şi alţi 10.000 au fost donaţi de firmele Maxximus şi Arman Sport, pentru achiziţionarea unui cărucior electric, indispensabil copilului.

O gală ce nu ar fi fost posibilă fără implicarea unor oameni precum deputatul Dorel Căprar sau rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, Ramona Lile, firma Dey Security fiind şi ea aproape.

Facebook Comments