Echipele din ligile inferioare, ajutate de stat să supravieţuiască

by Sorin Haut

Echipele de fotbal din eşaloanele doi şi trei vor fi ajutate de stat să supravieţuiască, este de părere Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori (AFAN). Remuneraţiile jucătorilor vor fi plătite din fondul de salarii şi ”se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020” – menţionează textul de lege.

”Aceşti bani ajută foarte mult fotbalul din ligile inferioare, mai ales Liga a II-a şi a III-a, pentru că acoperă 75 la sută din salarii. Jucătorii fac exerciţii de fitness, flotări, iar unii dintre ei spun că sunt pregătiţi să joace oricând s-ar relua campionatul”, a spus Hulubei la Pro X.

La solicitarea AFAN s-au introdus si contractele de activitate sportivă în Ordonanţa de Urgenţă. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro.

Facebook Comments