Echipele arădene de tenis de masă revin în competiţii. Testele rapide antigen, valabile din această lună

by Sorin Haut

Consiliul Director al Federaţiei Române de Tenis de Masă a decis ca jucătorii care se vor vaccina anti-COVID să nu mai fie obligaţi să se testeze pentru a participa la competiţiile interne din luna februarie, informează site-ul oficial al FRTM. De asemenea, sportivii care au fost infectaţi cu COVID-19 nu vor mai fi testaţi timp de 90 de zile de la ieşirea din carantină. “În cazul în care sportivii, antrenorii, arbitrii, oficialii care participă la respectivele competiţii sunt vaccinaţi anti-COVID, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să facă un test PCR sau un test rapid pentru a participa. Ei trebuie să prezinte dovada vaccinării cu ambele doze, inclusiv cu rapelul. În cazul în care un sportiv, antrenor, arbitru, oficial care participă la competiţii a trecut prin boala COVID, are o dovada de la DSP a perioadei pe care a petrecut-o în carantină şi s-a vindecat, acesta nu va mai avea nevoie, în următoarele 90 de zile de la data ieşirii din carantină, să facă un test PCR sau unul rapid pentru a participa la competiţie. Decizia se bazează pe Ordinul Ministrului Sănătăţii 1513/2020”, se arată în decizia Consiliului Director din 26 ianuarie.

Un nou protocol medical în competiţii
Începând cu competiţiile din luna februarie, FRTM va accepta testele rapide antigen pentru sportivii, antrenorii, arbitrii şi oficialii care vor participa la concursuri. Aceste teste trebuie făcute de către un asistent medical sau medic şi ele vor trebui să aibă semnătura şi parafa unui medic sau a reprezentanţilor unui centru medical pentru a fi valabile. Competiţiile de tenis de masă programate în luna februarie sunt: Superliga, masculin şi feminin: Odorheiu Secuiesc (11-14 februarie), Divizia A, masculin: Bistriţa (12-14 februarie), Divizia B, masculin: Dumbrăviţa (12-14 februarie), Divizia A + B, feminin: Moineşti (12-14 februarie), Campionatul Naţional de juniori I echipe: Câmpulung Muscel (19-21 februarie), Cupa României juniori I şi II: Buzău (26-28 februarie).

Fetele la Odorhei şi Moineşti, băieţii la Bistriţa

Aşadar, CSM Arad are săptămâna viitoare turnee atât cu fetele, în Superligă şi Divizia A, cât şi cu băieţii, în Divizia A. În liga secundă, fetele (Andreea Fistyulof, antrenoare-jucătoare, Andreea Craiu şi Mădălina Orban) au încheiat turneul tur de la Izvorani, din toamna anului trecut, pe locul 3. În Superligă, fetele pregătite de Cristian Dodean (Irina Rus, Ana Barbu şi Adela Strună) sunt pe 5 după turneul tur de anul trecut, de la Buzău. În Divizia A masculin, băieţii (Patriciu Muntean, Radu Muntean şi Luca Oprea) ocupă locul doi după turneul tur.

Facebook Comments