Echipa Salvaspeo a fost atestată pentru activități de salvare

by Andreea Radu

Echipa Salvaspeo a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo a fost atestată pentru îndeplinirea atribuțiilor privind prevenirea accidentelor, cât și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic. De asemenea, Salvaspeo a fost și acreditată pentru activități de salvare, durata atestării, respectiv a acreditării fiind de 4 ani, până în 17 august 2023.

„Este o recunoaștere a activității serviciului Salvaspeo, o echipă formată din specialiști, care atunci când trebuie salvate vieți omenești este gata să intervină, indiferent de anotimp, de condițiile meteo sau de alți factori. Salvaspeo Arad reprezintă o echipă de elită în rândul activiștilor salvamont și de speologie”, a afirmat Răzvan Ciubotariu, directorul Direcției Tehnică-Investiții a Consiliului Județean Arad.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo se află în subordinea Direcției Tehnică-Investiții și este un serviciu de utilitate publică, înființat în baza prevederilor din Legea nr. 215/2001 – Legea administrației publice locale, Legea nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic şi a Hotărârii Guvernului nr. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi salvarea în munţi

Facebook Comments