Ea este Raluca! Are doar 10 ani și și-a donat economiile pentru copiii și bunicii din campania ”Hrănește un suflet de Paște!”

by Dana B.

Raluca. Ce minune de copil! Sincer, nici n-ai putea să reacționezi altfel, atunci când afli că un copil de doar zece ani și-a sacrificat economiile pentru a cumpăra alimente și dulciuri pentru copiii și bunicii aflați în greutate.

Dar să o luăm cu începutul.

Nu mai departe de zilele trecute, mai exact în data de 14, Alexandra Timar a dat startul unei noi campanii care vrea să pună zâmbetul pe chipul copiilor și bunicilor care, din motive evidente, au uitat să zâmbească. Știți deja sau, dacă nu, vă amintim! Este vorba de campania ”HRĂNEȘTE UN SUFLET!”

Ei bine, primul pachet ajuns la Alexandra avea să uimească, să înmoaie inimi, să inspire și să fie dătător de speranță pe termen lung.

”Primul pachet a ajuns la noi de la Raluca, o fetiță de 10 anișori care și-a dorit mult să își cheltuie economiile făcând un suflet fericit. Părinții care își educă astfel copiii merită cele mai sincere felicitări. Țara asta mai are o șansă…”, a fost reacția imediată a inițiatoarei campaniei.

Și cum avem o sete tot mai apăsătoare de modele, de oameni care să ne redea speranța de bine, am găsit potrivit a vă face cunoștință cu ea, cu fetița de doar 10 ani care, fără să stea pe gânduri, a făcut un gest numai bun de pus la inimă sau, de ce nu, pe rană. Pe ”rana” neputințelor celor care se vor bucura de alimentele cumpărate de Raluca.

”Dar n-am făcut asta ca să mă laud”

Asta a răspuns un copil de 10 ani când a aflat de intenția noastră de a scrie despre gestul său. Atât părinților cât și Ralucăi li s-a părut atât de normal gestul făcut, încât  au acceptat provocarea acestui articol doar aflați în fața perspectivei de a inspira și pe alții să îi multiplice gestul.

Și primul lucru care ne-a interesat a fost cum a aflat de campanie și de unde impulsul de a participa.

”Cum ea nu are acces la Facebook, i-am arătat eu postarea despre campanie și despre centrul de colectare din Beliu și i-am propus să mergem să facă și ea o donație. Conștientă că sunt oameni care o duc mai greu ca noi, a acceptat din prima, iar de aici nu a mai fost decât un pas până la a merge, a cumpăra și a plăti. Eu nici nu am văzut banii. Ea a făcut totul. Cu o bucurie care nu îi e deloc străină.”, ne-a mărturisit Mădălina, mama Ralucăi.

Cine este Raluca?

Un copil de clasa a IV-a, crescut într-o familie pe care cu ușurință o putem cataloga ca fiind frumoasă și numai prin prisma gestului făcut de fiica lor. Nu sunt copiii oglinda părinților? Exact!

Un copil nu crescut ”în puf” ci cu o copilărie din aia sănătoasă, frumoasă, normală, într-o gospodărie din Nermiș în care se cresc multe animale, de care ea se declară pe deplin îndrăgostită.

Un copil descris de propria mamă ca fiind ”plin de viață, energic, descurcăreț, cuminte, foarte sociabil și care învață destul de bine”.

Și cum mamele, câteodată, au tendința să exagereze fie în critici fie în laude la adresa propriilor copii, am mai ”descusut” pe cineva care o știe pe Raluca ”de când era mică”:

Pe Raluca am cunoscut-o pentru prima dată în urmă cu aproximativ 5 ani. Pe atunci era doar un copilaș care se juca în parcul de copii. Mai târziu am ajuns să o meditez pe timpul verii la limba engleză. Un copil frumos, inteligent și plin de surprize. Un copil pe care îl poți găsi ajutându-și mama în gospodărie dar și dansând foarte frumos cît și învățând bine. Ei bine, un astfel de copil nu avea cum să mă uimească mai mult. Săptămâna trecută a reușit, însă, să o facă din nou când a decis ca din banii ei să cumpere alimente pentru copiii și bătrânii din campania „Hranește un suflet”. Alimente care sunt de ajuns pentru a aduce un zâmbet pentru două familii!

În fața acestei decizii nu pot decât să îmi deschid inima și brațele și să îmbrățisez acest copil lipsit de egoism și plin de bunătate. Prin gestul ei, Raluca mi-a dat încredere în noua generație, mi-a dat încredere în generația noastră care suntem acum părinți, mi-a dat încrederea că empatia încă mai este cultivată în  casele românilor. Îmi doresc ca în fiecare copil să fie o Raluca, care să simtă cu cei din jurul lor si să fie receptivi la nevoile lor.”, ne-a mărturisit Oana Bolos, voluntar în campania ”Hrănește un suflet!”.

Conștienți că a făcut un sacrificiu și că ar fi putut să își cumpere orice altceva cu acei bani, am întrebat-o la ce visează, ce își dorește pentru ea, așteptând, parcă, să auzim că ar fi vorba de vreun telefon mai sofisticat care să îl inlocuiască pe cel pe care are doar două jocuri sau cine știe ce jucărie… Însă, înainte ca ”intuiția” noastră să mai servească și alte posibile variante de răspuns, a amuțit în fața unui răspuns simplu: vreau să fac Facultatea de Medicină Veterinară.

Ea este Raluca Dragoș, din Nermiș. Are 10 ani și și-a donat economiile pentru copiii și bunicii care au uitat să zâmbească.

Tu? Ce faci de Paștele ăsta?

 

Facebook Comments