Durerea lui Marian Nistor

by Cristian Dobre

Fără Marian Nistor, muzica românească ar fi fost mai săracă. 55 de ani pe scenă, peste 10.000 de spectacole și peste un milion de discuri vâdute au făcut din Savoy trupa-etalon a muzicii ușoare românești. Toate acestea sunt o simplă amintire acum, întrucât Marian Nistor a ajuns să lanseze albume din donațiile prietenilor.

La 76 de ani, Marian Nistor, una dintre marile legende ale muzicii românești, își duce povestea mai departe în modestie, luând în piept, ca orice pensionar, necazurile vieții de zi cu zi.

Dacă odinioară nu putea ieși pe stradă fără să fie asaltat de fani, astăzi se plimbă lejer prin București, cei care-l recunosc fiind, în majoritate, persoane de vârstă apropiată lui. Și, deși nu stă pe roze din punct de vedere financiar, pe artist nu-l deranjează deloc ideea că în Occident, artiști ca el au parte de bătrâneți fără griji. Îl deranjează doar că radiourile și televiziunile, cei care odinioară trăiau din munca sa, își aduc aminte de el doar atunci când întâmpină necazuri. Astfel, liderul trupei Savoy chiar se roagă mereu să rămână sănătos, să nu ajungă subiect al unui un breaking-news: “Nu cer nimic altceva. Vă rog, nu mai neglijați oameni ca mine.

E înspăimântator, va aduceți aminte de noi doar când ajungem la spital, așa cum s-a întâmplat cu Mihai Constantinescu și cu mulți alții. Asta e realitatea actuală. A trebuit să se ducă un artist să-i auzim iar piesele la radio, la televiziune. În rest, pauză, ne ocolesc cu seninătate”, ne-a spus cu nod în gât artistul care, cu mari eforturi financiare, a mai scos recent două discuri pentru nostalgici, intitulate “Doi colindători romantici” și “Nimeni nu ne desparte”.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments