După USR, și PNL anunță că negociază principii, ca să ajungă la ciolan!

by Cosmin Mihuta
După alegerile locale, politicienii arădeni au devenit tot mai sinceri. Dacă înainte vorbeau despre verticalitate, principii, moralitate, după vot ne anunță cu nonșalanță că totul e negociabil. Mai ales… principiile, dă-le încolo de mofturi. Cele mai mari convingeri ale lor sunt negociabile, orice pentru funcții. Primul care a anunțat că totul e de vânzare a fost senatorul USR Adrian Wiener, care după câteva ore și-a revenit, spunând că a avut o exprimare greșită și că de fapt nici vorbă să poată fi negociate principiile solide care-i călăuzesc pe useriști în lupta pentru propășirea materială și spirituală a arădenilor.
Au trecut 2-3 zile și aflăm că și liberalii negociază din greu principii, cu cei de la USR, PMP, UDMR, semn că exprimarea domnului Wiener n-a fost una greșită. Greșit a fost că a scăpat porumbelul și ne-a spus și nouă, muritorilor de rând, cu ce se ocupă ei la aceste întâlniri.
În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, liberalul Lazăr Faur, proaspăt ales pe listele PNL pentru Consiliul Local Arad, unul dintre cei doi viceprimari propuși de Gheorghe Falcă, anunță că a avut loc o nouă rundă de negocieri, care s-a bazat pe câteva priorități absolute. Ia să vedem ce anume s-au gândit liberalii să negocieze cu USR, PMP și UDMR, dar mai ales cu USR, prietenii știu de ce.

„În principal, am arătat că în zilele de joi, sâmbătă și duminică, Partidul Național Liberal a inițiat și a desfășurat consultări și negocieri cu USR-Plus, PMP și UDMR. Ordinea priorităților de negociere pentru PNL a fost: 1). principii; 2). proiecte; 3). demnități publice“, scrie Lazăr Faur, într-o lungă postare pe Facebook, din care aflăm cum se ceartă ei pe ciolan, pe viceprimari, majorități, voturi etc. Cică și pe proiecte. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Există o vorbă românească, pe care nu putem s-o reproducem aici, dar în esență este vorba despre unii care și-ar vinde și neamurile, numai să apuce la ciolan. Cam așa stă situația cu aceste negocieri, care nu au nicio legătură cu Aradul și arădenii.
Facebook Comments