După ce a trimis în spital zeci de elevi arădeni, firma de casă a Primăriei a revenit pe străzile orașului

by Andreea Radu

Arad. După ce a trimis în spital zeci de elevi arădeni, firma de casă a Primăriei Arad, DD Chim – Hunedoara, a revenit pe străzile orașului.

USR Arad cere administrației să lămurească activitatea recentă a respectivei companii în municipiul Arad.

Amintim că în luna ianuarie, în urma unei dezinsecții executate defectuos de către firma DD Chim, cu substanțe neomologate și dozate necorespunzător, câteva zeci de elevi de la Liceului German au fost spitalizați. Conform declarațiilor făcute de directorul unității școlare, a întocmit contractul cu firma respectivă la solicitarea Primăriei Arad.

În aceste zile se desfășoară în Arad o nouă operațiune de dezinfecție, aparent pentru combaterea epidemiei de Covid-19. Operatorul care stropește cu dezinfectant străzile municipiului este aceeași DD Chim.

Cerem Primăriei, cea care a suspendat nu demult contractul cu firma din Deva, să ne spună dacă cunoaște contextul revenirii acesteia în Arad. Dacă a fost încheiat un nou contract între municipalitate și firma respectivă, iar dacă da, cât din cele aproape 2,7 milioane de lei alocate pentru combaterea Covid-19 vor intra în conturile DD Chim?

Mai dorim să ni se spună dacă s-a comandat de autorități dezinfecția stradală pentru Covid, în contextul în care sunt numeroase voci din lumea oamenilor de știință care pun la îndoială eficiența acestei măsuri.

Facebook Comments