După 39 de ani! 15 mii de spectatori, printre ei și mulți arădeni, au savurat la Timișoara recitalul starului Lepa Brena

by Sorin Haut

Concert extraordinar sâmbătă seară, la Iulius Town din Timișoara, susținut de îndrăgita interpretă Lepa Brena, cea care a (în)cântat și a dat din nou un recital de neuitat, în capitala Banatului! Au trecut 39 de ani de la faimosul concert din 1984, când starul muzicii yugoslave – cu peste 30 de milioane de albume vândute de-a lungul carierei muzicale – făcea senzație pe stadionul „1 Mai” (Dan Păltinișanu), melodia Zivela Yugoslavijasimbolizând libertate în rândul românilor asupriți de comunism. Acum, pe scena amplasată în parcarea VIP de la Iulius Town, Diva din Balcani le-a cântat fanilor din România și Serbia vreme de mai bine de două ore, neîntrerupt, alături de trupa sa, Slatki Greh.

Ajunsă la 62 de ani, artista a interpretat cântece mai noi, dar și melodii devenite celebre de-a lungul anilor, precum „Jugoslovenka”, „Seik”, „Bato bato ti si moje zlato”, „Dama iz londona”, „Mile voli disko”, „Ti si moj greh”, „Cik cik pogodi”, „Hajde da se volimo” sau „Luda za tobom”. La finalul concertului, în aplauzele și uralele publicului, neobosita Lepa Brena nu și-a putut stăpâni lacrimile. Ea s-a înclinat și a mulțumit publicului, afirmând că își aduce aminte de concertul susținut în urmă cu 39 de ani, pe stadion. Lepa Brena a mai spus că le-a oferit celor prezenți toată inima, energia și prietenia sa. „Te iubesc, Timișoara! Te iubesc, România”, a mai spus artista, care a oferit un bis miilor de spectatori prezenți la spectacol.

Diva din Balcani a plâns la finalul concertului, emoționată de atașamentul publicului

Proiectul a făcut parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și a fost finanțat prin programul LIGHT OVER BORDERS, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Manifestarea a beneficiat și de un sponsor privat. În cadrul evenimentului a rulat și filmul documentar „Lepa Brena – pod peste timp (1984-2023)”, iar în deschidere a cântat Maria Didraga Band, totul în prezentarea celebrului om de televiziune Dan Negru. Conform organizatorilor, la concert au asistat aproximativ 15.000 de persoane, multe venite chiar din Serbia pentru a o admira pe Lepa Brena. Au fost însă și mulți arădeni și în special bănățeni care nu au ratat ocazia unică de a asista la super-concertul de sâmbătă, un pod peste timp cu români și sârbi împreună!

(foto: Iulius Town)

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate