După 20 de ani: România U21 s-a calificat la Euro!

by Sorin Haut

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins echipa Liechtensteinului cu scorul de 4-0 (3-0), marţi seara, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în ultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor. Din lotul tricolor fac parte şi trei fotbalişti arădeni: ex-utiştii Man şi Adrian Petre şi Oaidă.

Tricolorii, care mai aveau de îndeplinit o simplă formalitate, să obţină un punct cu cea mai slabă echipă din grupă, s-au impus prin golurile marcate de George Puşcaş (14, 39), Ianis Hagi (25) şi arădeanul Adrian Petre (78). România a reuşit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 20 de ani, în 1998 turneul final fiind găzduit de ţara noastră.

Dennis Man, titular în partida cu Liechtenstein anunţă că naționala României va merge la EURO cu ambiții mari: „Este o seară magnifică pentru fotbalul românesc. Mă bucur că am reușit să facem atât de mulți români fericiți. Nu mergem acolo doar cu prezența, mergem acolo să câștigăm meciuri!”, a declarat Man.

România a câştigat grupa a 8-a de calificare, cu 24 de puncte, urmată de Portugalia, 22 de puncte, lusitanii urmând să joace baraj pentru Euro 2019, turneu final care va avea loc în Italia şi San Marino, în perioada 16-30 iunie.

La turneul final vor participa 12 echipe, care vor fi împărțite în trei grupe. Până acum, 10 echipe s-au calificat deja la Euro: Italia, România, Spania, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, Danemarca și Belgia.

Celelalte două se vor califica după meciuri de baraj, la care participă cele mai bune patru locuri 2 din grupe, după ce se recalculează punctele obținute cu echipele de pe ultimul loc.

Facebook Comments