„Dumnezeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă”. Mesajul Mitropolitului Banatului pentru ministrul Agriculturii

by Dana B.
Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, l-a rugat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, să nu uite să deschidă „punga pentru irigațiile din agricultură”, pentru că nu se mai poate realiza „agricultură primară, medievală”.
„Vă dau un sfat duhovnicesc: când vă veți întoarce la București, scrieți acolo că ministerul pe care-l conduceți se numește Ministerul Pâinii Românești, pentru că ministerul pe care-l conduceți dă pâine acestui neam românesc de la o margine și până la alta. Vă rog să faceți tot ce este posibil pentru modernizarea și sprijinirea fermierilor și să deschideți punga pentru irigațiile din agricultură. Nu vom putea concura cu ceea ce înseamnă producție europeană în alte părți fără irigații.
De aceea, eu zic că pentru aportul atât de important pe care-l aduce agricultura PIB-ului României, de acolo se poate rupe un pic pentru a începe și a merge irigațiile pentru culturile mari, pentru că nu mai putem, în situația de astăzi, să așteptăm să vină ploaia. Dumnezeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă. Nu mai vorbim de o agricultură primară, medievală, ci de o știință a agriculturii”, a spus mitropolitul Banatului.
Sursa: pressalert.ro
Facebook Comments