Duminică vor avea loc alegeri la Zăbrani, pentru funcția de primar

by Andreea Radu

În peste 30 de localităţi din 23 de judeţe au loc duminică alegeri locale parţiale pentru primari şi un consiliu local, printre acestea numărându-se și comuna Zăbrani, unde vor avea loc alegeri pentru funcția de primar. Procesul de votare va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00.
Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.
Cei care se vor prezenta duminică la urne trebuie să poarte masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot.
În ceea ce priveşte procedura de vot, alegătorii vor trebui ca, în faţa operatorului de calculator, să-şi îndepărteze masca de protecţie pentru identificare, să semneze lista electorală, apoi să preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila, iar după exercitarea dreptului de vot să restituie ştampila.

Facebook Comments