Duel cu liderul Superligii! Va fi „Regele” darnic cu Bătrâna Doamnă, în seara de Dragobete?

by Sorin Haut

UTA primește vineri, de la ora 20:30, vizita liderului din Superligă, Farul Constanța. Cele două echipe se află în situații diferite în campionat, cu oaspeții de mâine pe primul loc și roș-albii abia pe locul 15, direct retrogradabil, în mare nevoie de puncte. O victorie ar fi de aur pentru UTA, care ar putea scăpa măcar de locul direct retrogradabil înaintea seriei infernale cu CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova, din care e greu de crezut că va putea scoate mare lucru. Golgheterul echipei în acest început de an, muntenegreanul Stefan Milosevic, a prefațat duelul de mâine în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului. „Avem în fața noastră un meci mare, cu Farul, echipa de pe primul loc în campionat. Cu siguranță va fi foarte greu, vom suferi, dar intrăm pe teren să câștigăm. Sunt foarte fericit la Arad, procesul de adaptare a fost foarte ușor, toată lumea m-a primit foarte bine, de la colegi, la staff, oamenii din club și suporterii în oraș, mă simt foarte bine aici.” Antrenorul Laszlo Balint se așteaptă, evident, la un meci dificil, mai ales că pe Arena Francisc Neuman sosește liderul, cu Gică Hagi în frunte:

Balint știe de ce are nevoie UTA: „Să fim la cel mai bun nivel posibil!

Este evident că un meci împotriva liderului la zi nu poate fi altfel decât foarte dificil. Farul practică un joc ofensiv, bazat pe posesie, e și echipa din campionat cu cele mai multe goluri marcate. Dacă vrem să obținem un rezultat bun trebuie să fim la cel mai bun nivel posibil”, a remarcat Laszlo Balint. Avem încredere în ceea ce putem să facem, avem încredere că alături de suporterii noștri vom reuși să-i blocăm pe adversari acolo unde trebuie să îi blocăm și sperăm să profităm de vulnerabilitățile pe care le vor arăta în timpul jocului. Ne dorim foarte mult să facem un joc bun și să facem pași înainte pentru îndeplinirea obiectivului”, a mai transmis antrenorul principal utist, care nu se va putea baza în continuare pe Șteau și Isac, accidentați și probabil nici pe nou venitul portar ucrainean Kucher, fără toate actele necesare și în proces de adaptare.

Hagi anunță schimbări: Băluță e absent, tandem Sali-Alibec în atac?

Hagi se așteaptă la un meci foarte greu la Arad și anunță schimbări în lot. Principalul pericol, Denis Alibec, va fi însă pe teren: Ne așteaptă un meci foarte greu, mereu au fost meciuri echilibrate cu UTA. Va trebui să ne adaptăm și la micile detalii, cum ar fi gazonul, adversara, deplasarea lungă, dar important este să facem un joc bun și să ne întoarcem acasă cu puncte. Avem mulți jucători cu cartonașe galbene și va trebui să gestionăm bine și acest aspect, pentru că mai avem meciuri foarte grele. UTA are un lot valoros, cu jucători experimentați dar și câțiva tineri interesanți, plus un antrenor care știe bine prima ligă. Nu a venit cu noi Băluță, pe care am decis să îl odihnesc și Sali va juca în locul lui Mazilu, avem destui tineri care așteaptă șansa lor.”

Arbitrează Szabolcs Kovacs, la VAR e Cătălin Popa!

Un atu important va fi din nou susținerea suporterilor, anunțându-se un stadion plin la ora meciului de mâine seară. Meciul dintre UTA și Farul contează pentru etapa a 27-a a Superligii și va fi condus la centru de Szabolcs Kovacs (Carei), ajutat la cele două tușe de Ciprian Danșa (Satu Mare) și Adrian Popescu (Craiova), în vreme ce al patrulea oficial va fi Elena Demetrescu. În camera VAR vor sta Cătălin Popa și Gabriel Stroe, iar din partea CCA, observator de arbitrii a fost delegat Ioan Onicaș. Observatorul de joc din partea LPF va fi fostul mare internațional Romulus Gabor.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate