Duckadam, felicitat de UTA: „Portarul intrat în Cartea Recordurilor”

by Sorin Haut
Please follow and like us:

UTA nu a uitat de fostul său portar, Helmut Duckadam, care astăzi şi-a sărbătorit ziua de naştere. Pe site-ul oficial al clubului arădean a fost postat un mesaj de felicitare pentru cel cunoscut drept „eroul de la Sevilla”:

„Helmut Duckadam, portarul arădean intrat în Cartea Recordurilor, a împlinit astăzi 61 de ani! Crescut la Școala Sportivă Gloria, a stat patru ani între buturile UTA-ei, din 1978 până în 1982, după un rodaj la Constructorul Arad. Rămâne în istorie după acea finală de la Sevilla, când a apărat toate penaltyurile executate de FC Barcelona. După accidentarea care i-a oprit brusc acensiunea, și-a încheiat cariera la Arad, unde a jucat pentru Vagonul și CPL.

Fotografia de aici e realizată de Viorel Musca la puțin timp după finala de la Sevilla. Helmut se întorsese acasă, pentru a sărbători cu arădenii câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Utiștii l-au primit cu drag, primul care l-a felicitat oficial fiind antrenorul Coco Dumitrescu. La mulți ani, Helmut Duckadam!”, este mesajul celor de la UTA, pentru fostul portar.

Facebook Comments