Ducii de Sussex au dat în judecată un ziar britanic

by Andreea Radu

Meghan Markle, soția prințului Harry al Marii Britanii, a început procedurile legale împotriva ziarului Mail on Sunday în legătură cu publicarea unei scrisori private pe care ducesa de Sussex i-a scris-o tatălui său, relatează miercuri Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.ro.

Într-un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial al ducelui şi ducesei de Sussex, prinţul Harry a declarat că el şi soţia sa iau măsuri legale ca răspuns la luni de „hărţuiri” venite din partea unor  publicaţii britanice.

Schillings, firma de avocatură care o reprezintă pe Meghan Markle, a descris publicarea scrisorii ducesei ca făcând parte dintr-o campanie a acestui grup media de a publica poveşti false şi deliberat jignitoare despre ea, precum şi despre soţul ei.

„Deşi este posibil ca această acţiune să nu fie una sigură, este cea corectă”, se arată în comunicat.

Prinţul Harry spune că  soţia sa a fost denigrată „aproape zilnic în ultimele nouă luni” de o anumită parte a presei care a inventat „minciună după minciună despre, ea pur şi simplu pentru că nu a fost vizibilă în momentul în care a părăsit maternitatea”.

„Din acest motiv, întreprindem acţiuni în justiţie, un proces care este pregătit de mai multe luni”, se arată în comunicat.

„Cea mai adâncă frică a mea este ca istoria să se repete. Am văzut ce se întâmplă atunci când cineva pe care îl iubesc este considerat ca un bun de consum până în punctul în care acel cineva nu mai este tratat sau văzut ca o persoană reală. Mi-am pierdut mama şi acum văd cum soţia mea cade victimă aceloraşi forţe puternice”,  mai spune prinţul Harry.

Mama sa, prinţesa Diana, a devenit una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă după ce a intrat în familia regală britanică în urma căsătoriei cu prinţul Charles. A murit într-un accident de maşină la Paris, în 1997, după ce a fost urmărită de paparazzi. Funeraliile prințesei Diana au fost urmărite de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Facebook Comments