Dublă misiune bifată în Giulești: FCC UAV merge în Final 8-ul Cupei și nu i-a permis rivalei calificarea!

by Sorin Haut

Vicecampioana României s-a impus și în a doua manșă a optimilor Cupei României, contra Rapidului, pe care a și eliminat-o din competiție, cu toate că erau și două locuri în Final 8 pentru echipele „lucky looser”. După succesul cu 62-47 din urmă cu trei zile de la Arad, FCC UAV Arad a câștigat cu 66-65 (20-22, 19-15, 18-14, 9-14) și la București, iar cu un coșaveraj slab, –16, formația giuleșteană nu va mai avea ocazia să lupte pentru trofeu. Fără Vaida și Vitulova, plecate de la echipă și cu americanca Motley în continuare accidentată, Rapidul nu a putut emite mari pretenții în dubla cu Aradul, italianul Sandro Orlando bazându-se pe un lot restrâns atât numeric cât și valoric. Chiar și așa, partida de aseară a fost mai echilibrată, dar asta și pentru că formația „galben-albastră” nu a forțat prea mult la adăpostul avantajului de 15 puncte luat în tur. Totuși, Hadzovic și colegele sale au avut ambiția de a-și elimina din competiție rivala, pentru că în pauza de iarnă aceasta s-ar putea întări și atunci o adversară bună în minus, la turneul final al Cupei, era o variantă de luat în calcul. Jocul din sala Rapidului a stat sub semnul echilibrului, giuleștencele oferind iluzia desprinderii la 27-20, dar Bulj a reglat rapid lucrurile și cu un „run” de 8 puncte, FCC UAV conducea la pauza mare cu 39-37.

Au profitat de problemele Rapidului, Hadzovic a adus victoria pe final!

Mai mult, apărându-se bine, echipa de pe Mureș s-a dus la +11 puncte la jumătatea sfertului trei. Calificarea era deja bifată, așa că rotația jucătoarelor, dar mai ales relaxarea din tabăra vicecampioanei au permis în debutul ultimului sfert o revenire spectaculoasă a gazdelor, care la un moment dat cu un „run” de 12-0 s-au desprins la 63-57 (au fost 7 minute fără coș pentru Arad!), scor la care era posibilă chiar și calificarea adversarelor. Nu au fost însă de acord Akathiotou și Racic, care cu două triple au egalat situația pe tabelă și au decis practic soarta rivalei. A intervenit pe final și accidentarea lituaniencei Solopova, care a ieșit pe targă după minute bune în care a primit îngrijiri medicale chiar pe parchet. Ultimul minut a fost pe muchie de cuțit, cu Irimia încercând măcar o victorie de orgoliu, transformând „liberele” pentru 65-64, doar că sârboaica Hadzovic a înscris coșul victoriei când mai erau doar trei secunde, scor final 65-66!

Echipele din Târgu Secuiesc și Târgu Mureș, norocoasele optimilor

Așadar, FCC UAV Arad merge în Final 8-ul Cupei României la baschet feminin, alături de Universitatea Cluj-Napoca, CSM Alexandria, Agronomia București, Olimpia Brașov, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ACS KSE Târgu Secuiesc (-1 la total cu clujencele) și Sirius Mureșul Târgu Mureș (-4 cu teleormănencele), ultimele două din postura de „lucky looser”. În schimb, Rapid ratează șansa de a fi prezentă măcar la turneul final din 2023, anul centenarului clubului din Giulești. Miercuri, de la ora 18:30, „galben-albastrele” revin în fața propriilor susținători pentru ultimul meci de la Arad din grupa de EuroCup. Adversarele sunt polonezele de la Basket 25 Bydgoszcz, care în manșa tur s-au impus cu 89-53.

Formații și marcatoare:

Rapid: Stănici 20 (4×3), Neagu 14 (1×3), puncte, Irimia 10, Ghiță 10, Solopova 6, Popescu 5, Duță.

FCC UAV Arad: Hadzovic 13 (2×3), Akathiotou (3×3), Racic 10 (2×3), Madden 10, Baptiste 10, Georgieva 4, Ciotir 3 (1×3), Marjanovic 3, Mîrne-Nagy, Fleșer.

Rezultatele din primul tur (optimi) al Cupei României:

CS Agronomia Bucureşti – Centrul de Excelenţă 93-41 (75-48 în tur)
CS Rapid Bucureşti – FCC Baschet UAV Arad 65-66 (47-62)
CS Municipal Târgovişte – CSTBv CSU Olimpia Braşov 60-74 (53-80 în tur)
BC Sirius Mureşul Tg Mureş – CS Municipal Alexandria 54-57 (53-54 în tur)
CSM CSU Constanţa – ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe 61-66 (64-87 în tur)
Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc – CS Universitatea Cluj-Napoca 51-55 (72-69).

 

Facebook Comments