DSP a închis „Bidi”. Consilierul Zăhuţ „jură“ că totul este în regulă

by Paul Anghel

Băile termale „Bidi”, ce aparţin Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Arad, au serioase probleme. Bazinul inteiro a fost închis de inspectorii DSP din cauza unor probleme de infiltrare a apei.

Redacţia livearad.ro a primit o sesizare, în care consilierul CARP Constantin Zăhuţ este considerat principalul responsabil pentru problemele existente.

„Se pare ca în spatele ultimilor evenimente legate de CARP se află un grup de interese care vor să pună mâna pe această instituţie. Discreditarea preşedintei şi înlăturarea ei total nestatutară şi ilegală (vezi decizie tribunal 4434/108/2017), închiderea Casei de Retragere (hotarâre a fostului Consiliu Director  susţinută şi de Comisia de Cenzori), multiplele reclamati la instituţiile statului (ANAF, ITM, DSP, Apele Române, Inspecţia în Construcţii, etc.) împotriva unităţilor din cadrul CARP, duc la un singur nume: Constantin Zăhuţ. Acesta este consilier CARP din 2011, răspunzând de activitatea băilor termale şi este principalul organizator al ,,puciului „din 2017 când au exclus-o din CRP pe preşedinta Lidia Dan. Culmea este că după repunerea ei înapoi pe funcţie printr-o,,minune” acest consilier a rezistat fiind singurul care cu toate că a încălcat Statul a fost propus de preşedintă şi votat încă un an de adunarea generală.

Acesta este membru PNL  şi din câte se pare a trecut în aripa dizidentă (anti Falcă) ştiindu-se prietenia lui cu Caius Parpală. Acţiunile  şi propunerile lui împotriva propriei secţii de care răspunde sunt de-a dreptul halucinante.  Dacă anul trecut a reuşit închiderea băilor termale pe perioada de iarnă, prin votul vechiului consiliu director, anul acesta a reuşit închiderea bazinului interior”, se arată în sesizarea transmisă redacţiei noastre.

Consilierul Constantin Zăhuţ răspunde de ceea ce se întâmplă la băile termale, iar această ultimă lovitură venită din partea inspectorilor DSP arată lipsa acestuia de implicare în rezolvarea problemelor.

Contactat telefonic, Constantin Zăhuţ a negat în primă fază că ar exista vreo problemă şi a afirmat că totul este în regulă. Când am pomenit de DSP, acesta a schimbat „placa” şi a recunoscut existenţa unor probleme. „Nu este adevărat, nu este adevărat. Nu este nimic închis”, a fost prima reacţie. Ulterior a spus altceva, a dat-o la întors: „O analiză de apă termală nu a ieşit bună. Vom face reparaţii până vor fi bune analizele”, a încheiat.

Facebook Comments