Drumul Târnova-Tauț va fi reabilitat din fondurile CJA

by Cristian Dobre

Consiliul Județean pregătește reabilitarea drumului județean Târnova-Tauț, lucrare care va fi executată din fonduri proprii. S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate să execute lucrarea. Până la data limită au fost depuse 3 oferte. În prezent, procedura se află în evaluare. Câștigătorul va realiza și proiectul tehnic și execuția lucrării. Valoarea estimată este de 18.883.880,76 lei (cu TVA).

„Am avut mai multe întâlniri cu cetățenii celor două comune și am promis, în calitate de consilier județean, că mă implic și susțin acest proiect la conducerea Consiliului Județean. Sper ca lucrările să poată începe cât mai curând, dar localnicii trebuie să înțeleagă că realizăm și un proiect tehnic ca lucrarea să corespundă așteptărilor, iar asta prelungește puțin durata de execuție. Nu doar peticim drumul, ci îl reabilităm în totalitate”, a declarat consilierul județean Simona Stan.

Consiliul Judeţean Arad a solicitat la Ministerul Dezvoltării finanţarea modernizării drumului Târnova-Tauţ. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar a fost refuzat de la finanţare.

Tronsonul de drum Târnova-Tauț are o lungime de 9,1 kilometri. Este un drum de legătură între cele două comune, care au o populaţie cumulată de aproximativ 8.000 de locuitori, arondaţi pe 10 localităţi.

Facebook Comments