DREPT LA REPLICĂ

by Andreea Radu
Fata de articolul „Primarul liberal Flavius Chereji nu are niciun respect fata de normele democratice de functionare ale Consiliului Local”
Întrucât secretarul general al orașului asigură procedurile de convocare a consiliului local, imi revine datoria de a aduce clarificări asupra subiectului de media abordat de către domnul Adrian Mladin, președintele Organizației PSD Chișineu-Criș.
Codul administrativ în vigoare permite convocarea de îndată a unei ședințe extraordinare în situații urgente pentru rezolvarea intereselor locuitorilor.
Pe ordinea de zi a ședinței convocate pentru data de 22.12.2020 a fost un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului orasului Chișineu-Criș cu sumele repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în temeiul HG nr. 1100/2020.
ANAF a comunicat prin adresa din data de 21.12.2020 repartizarea acestor sume Orașului Chișineu-Criș, precum si necesitatea rectificarii bugetului local.
Pentru a putea beneficia si utiliza aceste sume, consiliul local putea fi convocat doar în sedinta de îndată.
Astfel, Primarul Orașului Chișineu-Criș a convocat această ședință pentru ca orașul si implicit cetățenii acestuia sa beneficieze de sumele repartizate din bugetul de stat.
Inteleg așadar din articolul promovat, că  apreciați ca „lipsit de deontologie” sa se convoace o sedinta în condițiile prevăzute în Codul administrativ, pentru ca bugetul orasului sa beneficieze de sumele repartizate printr-o Hotarare de Guvern.
Acea „joacă de-a regulamentul” pe care o invocati, precum si „încercarea de a îngrădi opoziției  dreptul de a depune amendamente” (!!!) sunt afirmații netemeinice și  iresponsabile.
Domnule președinte, neconvocarea acestei sedinte de către Primarul Orașului Chișineu-Criș  ar fi condus la pierderea sumelor alocate. Orasul Chișineu-Criș a primit bani! Cum era procedural si deontologic? Sa rectificam bugetul în sedinta ordinară din 30 Decembrie? Cu certitudinea că banii primiți nu vor mai putea fi folositi in interesul cetățeanului orașului Chisineu-Cris si Nădab?

Cu respect,
Secretarul general al Orașului Chișineu Criș
Florina Scorte 

Facebook Comments