„Dracula Open 2023” la box duce Aradul la un alt nivel: urmează șase zile de regal internațional la sala „UAV – Mihai Botez”!

by Sorin Haut

Aradul devine, timp de o săptămână, un pol important pe harta sportului internațional și în același timp capitală a boxului mondial la nivel juvenil. „Dracula Open 2023” este unul dintre cele mai mari turnee internaționale de box pentru juniori și tineret din întreaga lume, care reunește peste 300 de concurenți din 26 de țări din Europa, Asia şi America de Nord și care va avea loc la Arad, în perioada 22-27 februarie. Competiția este organizată de Federația Română de Box, în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, Primăria Municipiului Arad (cu un merit decisiv în dreptul viceprimarului Ilie Cheșa – fost boxer și un împătimit al nobilei arte) și Consiliul Județean Arad și este cel mai important turneu de juniori și tineret din lume și al doilea la toate capitolele după cel din Strandja (Bulgaria). Vom avea în ring sportivi români de top, componenți ai loturilor naționale cu rezultate deosebite, printre care Florin Ioniță (triplu medaliat la tineret anul trecut: argint la CE, bronz la CM și argint la Universiadă) și Amalia Niță, neînvinsă in ringul de box, dublă campioana europeană și declarată cea mai bună sportivă a CE juniori Italia 2022. De asemenea, țări cu tradiție și performanțe notabile în boxul mondial vor alinia la start sportivi cu importante cărți de vizită. Aradul va fi reprezentat de patru pugiliști, Sebastian Silaghi, Marian Onuţă, Dănuţ Mititelu şi Daniela Gabor, însă și boxeri din județ vor lua parte la regalul din ring. Unirea Sântana, prin secția de box înființată abia de un an, anunță participarea a doi sportivi pregătiţi de antrenorul Marius Petcuţ, este vorba despre Ionuţ Giurgiu şi George Trif.

Peste 300 de sportivi din 26 de țări, la start! Intrarea va fi liberă

Cele două ringuri amplasate în sala „UAV – Mihai Botez” (foto) sunt deja pregătite, urmând să se boxeze la juniori (15-16 ani) şi tineret (17-18 ani) la 13 categorii de greutate (de la 46 până la 81 de kilograme), doar la tineret junioare urmând să avem 12 categorii. Intrarea spectatorilor la reuniunile programate de miercuri, 22 februarie şi până luni, 27 februarie, începând cu ora 15, este gratuită. De menționat că finalele feminine vor avea loc, conform programului trimis delegațiilor, duminică, 26 februarie, începând cu ora 12 (junioare și tineret), iar cele masculine în ultima zi a galei, luni, pe 27 februarie, de la orele 15 (juniori) și 19 (tineret).Anul trecut, la ediţia inaugurală, de la Braşov, am avut sportivi din 22 de ţări. În acest an batem recordul, aici, la Arad, într-un centru de tradiţie al sportului cu mănuşi din ţara noastră, însuşi preşedintele Confederaţiei Europene de Box, grecul Ioannis Filippatis, anunţându-şi prezenţa la Dracula Open. De asemenea, îi vom avea alături de noi, ca și invitați speciali, pe Francisc Vaștag și pe Mihai Leu, dar și alte personalități din lumea boxului, chiar și arădeni”, spune Vasile Cîtea, preşedintele Federației Române de Box. Se vor acorda premii în bani, dar și cupe, medalii și diplome, anunțându-se așadar un adevărat regal pugilistic de nivel mondial, la care arădenii sunt invitați în număr cât mai mare.

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate