Doza zilnică recomandată de cafea

by Cristian Dobre

Cata cafea este permisa? În timpul iernii, corpul este un pic obosit și uneori avem tendința de a consuma mai multe căni de cafea pe zi. Dar ce doză zilnică este cu adevărat recomandată?

Un site care te va ajuta să vezi mai clar

O cană, două căni, cinci căni? Câte cani de cafea puteți bea în fiecare zi, nu numai fără să vă puneți în pericol, dar sa vă si bucurați de avantajele dovedite ale acestei băuturi?

Cunoașteți site-ul caffeineinformer.com? Acest portal vă va ajuta să calculați, în funcție de greutatea dvs., doza de cafea care să nu trebuie sa fie depășita pentru a rămâne sănătos. Este chiar posibilă cunoașterea dozei de cofeină care, în caz de consum în 24 de ore, ar deveni letală. De exemplu: dacă cântăresc 55 kg, este recomandat să nu depășești două căni pe zi. Dacă beau 51 de căni, mor.

Cata cafea este permisa? Este cafeaua foarte bună pentru sănătatea ta?

Unii recomandă să nu se bea cafea, iar alții care se laudă cu beneficiile antioxidanților sau efectelor cardioprotectoare. Un studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea din Düsseldorf ne permite să știm mai multe.

Publicată în jurnalul Plos Biology, ea recomandă să se bea patru căni pe zi pentru a te bucura de beneficiile cafelei. Chiar dacă aveți o problemă cardiacă. Totul trebuie sa fie cu măsură: cafeaua nu ar trebui să înlocuiască activitatea fizică obișnuită dacă este un substitut pentru o dietă sănătoasă și variată.
Sursa: bzi.ro
Facebook Comments