Două spectacole arădene, pe scena Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” de la Galați

by Cristian Dobre

Două spectacole inspirate. Două povești cu tâlc. Aceasta este propunerea pe care actorii Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad o fac spectatorilor din Galați. Unul dintre cele mai importante evenimente de profil din țară: Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” înscrie și în selecția din acest an două spectacole arădene. Este vorba despre „Albă ca zăpada”, spectacol semnat regizoral de Ildiko Kovacs și „Jocuri magice”, în regia lui Titus Jucov.

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” este organizat de Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Galaţi. Ajuns la cea de-a XXVII-a ediţie, festivalul reprezintă un eveniment cu tradiţie în teatrul românesc şi reuneşte spectacole şi evenimente dedicate atât copiilor, cât şi tinerilor şi adulţilor.

Iubitorii de teatru de toate vârstele se vor putea bucura de spectacole diversificate: reprezentaţii 3D, teatru-dans, spectacole-concert, balet, comedii sau producţii pentru copii de 0-3 ani. În cele şase zile de festival, vor veni, la Galaţi, trupe de teatru de animaţie din România, dar şi din Vietnam, Italia, Portugalia, Israel, Turcia şi Bulgaria.” – spun organizatorii evenimentului.

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” va avea loc în perioada 13 – 18 mai 2019. Actorii arădeni își vor prezenta creațiile în fața micilor spectatori în 14 mai, de la ora 18.00, în Grădina publică – spectacolul „Jocuri magice” (în cadrul secțiunii Outdoors) și în 15 mai, de la 9.30, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” – spectacolul „Albă ca zăpada” (în cadrul secțiunii competiționale).

Facebook Comments