DOUA REPRIZE TOTAL DIFERITE LA SEBIS

by Sida Voicu

Programat să-şi menajeze jucătorii de bază pentru importantul meci cu Metalurgistul Cugir  din data de 28 martie, Mihai Petcuţ a folosit  în partida cu Arieşul Turda mulţi jucători tineri  „ de la echipa a doua” cum declara primarul Gheorghe Feieş. De partea cealaltă, Dan Stupar a aruncat în luptă noile achiziţii pe care şi le-a permis clubul din Turda să i le pună la dispoziţie. Deci, în prima repriză lipsa de experienţă a gazdelor împotriva unei echipe încă neomogene a dus la un spectacol lipsit în faze de poartă, la un joc cu multe greşeli tehnice de ambele părţi ( majoritatea au dat vina pe starea terenului), la o îndârjire limitată doar în treimea din mijloc a terenului.

După pauză, meciul a arătat altfel, mai întâi, oaspeţii, în minutul 52  au o serie  de ratări rarisime pe o perioadă de 30 de secunde la poarta lui Şoltez, cel mai periculos vârf al turdenilor , Fertea trăgând  în portarul sebişan de la 3 metri, ratări care l-au făcut pe antrenorul Dan Stupar să se ia cu mâinile de cap. Petcuţ simte pericolul şi trimite în teren pe unul dintre  menajaţi, vârful Mândruşcă. Se  simte imediat „ sângele „ proaspăt şi experimentat, jucătorul intrat având imediat o ocazie uriaşă, şutând în minutul 67  de la 4-5 m în apăratorul buturilor  Arieşului.  Sebastian Susan, o altă rezervă intrată în minutul 76 , putea închide partida  cu puţin timp înaintea fluierului final, dar n-a fost să fie.

Scor ul de 0-0 a evidenţiat perfect realitatea din teren, scor la care conducerea Naţionalului  a mai făcut economie la buget, în schimb, „şefii” oaspeţilor s-au făcut nevăzuţi imediat după terminarea partidei, lăsându-i pe jucători lâgă microbuz fără  niciun ban pentru mâncare şi nici măcar  cu apă de drum.

Ioan Hamza

Facebook Comments