Două plaje populare din Sydney au fost închise după ce un rechin a atacat un delfin

by Florian Popa

Două plaje populare din Sydney au fost închise sâmbătă, după ce înotătorii au văzut câţiva rechini atacând un delfin, potrivit Surf Life Saving New South Wales, relatează CNN. De asemenea, au fost anulate mai multe evenimente de surfing, dar competițiile Ironman şi Ironwoman, scrie hotnews.ro.
Salvamarii au închis plajele Manly şi Shelly, unde sute de oameni s-au adunat pentru Manly Open Classic – un eveniment comunitar care include competiţii Ironman ce trebuiau să aibă loc sâmbătă.
Drone ale Surf Life Saving au observat o serie de rechini în zonă, se arată într-un comunicat al organizaţiei.
Emily Petterssona declarat pentru CNN Channel Nine că a intrat în apă când a auzit că delfinul a fost rănit. „Delfinul avea un semn de muşcătură pe partea laterală a corpului”, a spus Pettersson.
Delfinul a suferit răni la coadă şi a fost ulterior eutanasiat, a spus organizaţia.
Managerul general al Summer of Surf, Trent Goulding, a confirmat anularea Shaw and Partners Manly Surf Open într-un videoclip de pe Instagram şi a oferit scuze participanţilor care s-au prezentat devreme la Manly Beach.
„Am avut o activitate uriaşă a rechinilor într-o zonă din apropiere… şi trebuie să anulăm evenimentul”, a spus el.
Goulding a adăugat că organizatorii vor rambursa participanţii şi a promis că vor implementa protocoale suplimentare pentru a atenua acest tip de riscuri, cum ar fi deţinerea unei locaţii de rezervă la evenimentele viitoare.

Facebook Comments