Două femei din Uganda au încercat să treacă frontiera prin Curtici cu documentele de identitate ale altor persoane

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat două femei din Uganda care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane.
În data de 07.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația Brașov – Budapesta, două persoane care s-au legitimat cu pașapoarte biometrice eliberate de autoritățile din Suedia.
Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Uganda, în vârstă de 32, respectiv 36 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.
În cauză, lucrătorii noştri au demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate