Două drumuri județene intră în lucru: Gurahonț-Buteni și Zăbalț-limită județ Timiș

by Cristian Dobre

Consiliul Județean Arad demarează lucrările la două drumuri județene, semnându-se ordinul de începere a lucrărilor pentru tronsoanele Gurahonț-Dieci-Buteni, respectiv  Zăbalț-limită județ Timiș.

„Sunt două drumuri importante pentru administrația județeană, care n-au fost niciodată asfaltate. Drumul Gurahonț-Buteni este foarte important, deoarece este folosit de 9000 de arădeni și leagă Gurahonțul de Buteni prin Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Păulian. Cele două tronsoane fac parte din strategia Consiliului Județean de modernizare și reabilitare a drumurilor județene”, a afirmat  vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea totală a lucrărilor de proiectare și modernizare a drumului Gurahonț-Dieci-Buteni este de 20.404.799,58 lei (cu TVA). Drumul are o lungime de 22,2 kilometri, iar termenul de execuție este de 36 de luni. Ordinul de începere a lucrărilor poartă data de 29 august 2019. Finanțarea acestui drum a fost refuzată de două ori, în 2017 și în 2018, de către Guvernul României, astfel că va fi modernizat din fondurile Consiliului Județean.

Reabilitarea drumului județean Zăbalț-limită județ Timiș a început în 27 august 2019, când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Lungimea tronsonului este de 4,9 kilometri, iar valoarea lucrărilor este de 2.177.149 lei (fără TVA). Acest tronson de drum județean va asigura o legătură modernă cu județul Timiș, contribuind la stimularea economiei prin asigurarea mobilității forței de muncă, la scurtarea distanței față de autostradă şi, nu în ultimul rând oferă confort și siguranță în trafic pentru arădeni. Facebook Comments