Două dosare penale pentru fraudă la vot și nerespectarea regimului urnei de vot

by Florian Popa

Pe raza județului Arad, procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forţele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral, în 437 de secții de votare, constituite pe raza județului Arad, în 375 de locații. 

Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incindente.

În cursul acestei zile, paza și protecția secțiilor de votare din județ este asigurată de 264 de polițiști, 82 de jandarmi, 51 de pompieri și 32 de polițiști de frontieră, precum și 8 lucrători de alte structuri ale M.A.I.

Până la această oră, cu privire la exercitarea dreptului de vot, au fost întocmite două dosare penale, astfel: unul pentru fraudă la vot, în localitatea Nădlac, unde, o femeie, cetățean al Republicii Moldova, cu drept de ședere temporar pe teritoriul României, a votat fără a avea acest drept, iar la Moneasa, pentru nerespectarea regimului urnei de vot, unde un bărbat din Moneasa a intrat într-o locuință cu urna mobilă, fără a avea acest drept.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale. Până la ora 16.00. au fost semnalate 12 incidente electorale, dintre care 10 prin apel 112, o sesizare direct și o sesiare SIMPV, fiind confirmate două incidente.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Facebook Comments