Două dileme înaintea meciului cu CFR Cluj: va conta Balint pe Otele și Roger?!

by Sorin Haut

UTA înfruntă în decurs de doar câteva zile principalele favorite la titlul de campioană a României. Joi, 2 martie, de la ora 17, arădenii evoluează în Gruia, cu CFR Cluj, în cadrul etapei a 28-a, iar duminică, 5 martie, de la ora 21, pe arena „Francisc Neuman” ajunge FCSB. Sunt meciuri în care „roș-albii” pornesc evident cu șansa a doua, iar încă două înfrângeri ar atârna și mai mult în clasament, unde ocupă abia locul 15, direct retrogradabil. Șansa arădenilor este sistemul campionatului, cu un play-out unde se vor înjumătăți punctele adunate în sezonul regulat, astfel că vor mai recupera ceva pentru a aborda cu șanse reale lupta pentru salvare. Revenind la meciul de joi, de pe terenul campioanei CFR, se anunță o înfruntare încinsă și datorită „cazurilor” Otele și Roger, ambii având la un moment dat șanse să fie colegi la formația clujeană. Situația celor doi jucători a fost diferită: Otele, care va fi jucătorul lui Dan Petrescu din vara lui 2023 și-a dorit neapărat să ajungă în Gruia încă din iarnă, probabil pentru a avea șanse la un titlu, pe care să și-l adauge în palmares, dar UTA nu a fost mulțumită de ofertă și transferul a picat, iar Roger și-a dorit să plece de la CFR, după ce a intrat în dizgrația antrenorului și conducerii. Deși mai avea contract cu clujenii, și-a denunțat unilateral contractul pentru justă cauză, ca urmare a a faptului că nu a fost trecut pe lista A a campioanei în partea a doua a sezonului. 

Roger joacă la UTA, trebuie să își facă treaba aici

A urmat un adevărat circ mediatic, dar oficialii clubului arădean și-au asumat legitimarea sa după ce au primit undă verde de la FIFA și FRF. Până la urmă ambii fotbaliști încearcă să ajute UTA pentru a se salva de la retrogradare. Întrebat dacă îl va expune joi pe Roger, după tot scandalul făcut de cei de la CFR Cluj, în special prin vocea patronului Neluțu Varga, care i-a amenințat pe arădeni și pe Roger cu repercusiuni dure, Laszlo Balint a declarat: Roger joacă la UTA, pentru că are drept de joc. Din ce știu eu, există și un accept de la FIFA, are drept de joc de la FRF. Eu nu aș vrea să facem un caz din tot ce se întâmplă, nu comentez ce spun cei de la CFR Cluj. Sigur, e o situație care aduce o presiune pe Roger, dar am discutat cu el, a spus că nu are nicio problemă. El trebuie să-și facă treaba la echipa care este legitimat, la UTA. Nu este nici primul și nici ultimul caz de o asemenea factură, așa că ne bazăm pe Roger la acest meci”.

Otele spune că este pregătit, dar probabil nu va juca…

Situația lui Otele e și mai complicată, în sensul că e greu de crezut că nigerianul va da totul, dacă va fi folosit, în fața echipei unde va juca din vară. Balint are însă încredere că Otele este 100% pregătit din toate punctele de vedere, deși probabil fotbalistul de bandă nu va evolua la partida de joi, din considerente ușor de înțeles: Ne bazăm și pe Otele, la fel ca și pe Roger. Știu că mi-a cerut să plece la CFR, dar pe undeva trebuie să-l înțelegem. Avea șanse mari să-și adauge în palmares un titlu de campion. Nu trebuie să fim extrem de subiectivi, suntem într-o oarecare măsură, dar trebuie să păstrăm o doză de realism în toate aceste discuții. Trebuie înțeleasă și perspectiva jucătorului. În discuțiile cu jucătorul, avute de mine și conducerea clubului, chiar în aceste zile, am primit garanții de la el că este 100% la UTA și, în cazul în care se va apela la serviciile sale, va da totul pentru această echipă”, a mai declarat Balint la conferința de presă de dinaintea partidei cu CFR Cluj.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate