DOUA CASTELE DIN ROMANIA, IN TOPUL CELOR MAI FRUMOASE DIN EUROPA

by Florian Popa

Castelul Corvinilor şi Castelul Bran i-au fascinat de ani de zile cu frumuseţea şi istoria lor pe vizitatori. Acum, acestea au ajuns în topul celor mai frumoase 15 castele din Europa, realizat de străinii de la European Best Destinations, şi rivalizează cu frumuseţea palatelor germane şi chiar cu cea a unei reşedinţe a familiei regale britanice.

Castelul Corvinilor din Hunedoara ocupă locul al 11-lea în clasament şi este considerat a fi unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din ţara noastră.

Castelul impozant, cu bastioane, turnuri şi un donjon, a fost construit în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Anual, Castelul corzinilor atrage zeci de mii de turişti.

Castelul Bran îi fascinează pe vizitatori cu istoria lui şi, desigur, cu mitul vampirului Dracula care a făcut înconjurul lumii graţie romanului cu acelaşi nume publicat de irlandezul Bram Stoker în 1897. Fostă cetate construită, cu scop militar, pe o stâncă, într-un punct-cheie din punct de vedere strategic, a suferit de-a lungul timpului numeroase modificări.

Primul loc în clasamentul întocmit de European Best Destinations este ocupat de Palatul Pena din Sintra, Portugalia. Acesta a fost construit în secolul al XIX-lea, pe locul unei vechi mănăstiri, ca reşedinţă a Reginei Maria a II-a şi a Prinţului Consort Fernando al II-lea.

Găsiţi, mai jos, topul complet al celor mai frumoase castele europene.

1. Palatul Pena, Portugalia

2. Castelul Alcazar, Spania

3. Castelul Neuschwanstein, Germania

4. Castelul Hohenzollern, Germania

5. Castelul Walzin, Belgia

6. Castelul Eltz, Germania

7. Castelul Chambord, Franţa

8. Castelul Culzean, Marea Britanie

9. Castelul Eilean Donan, Marea Britanie

10. Castelul Windsor, Marea Britanie

11. Castelul Corvinilor, România

12. Castelul Trevarez, Franţa

13. Castelul Hohenwerfen, Austria

14. Castelul Bran, România

15. Castelul Schwerin, Germania

 

Sursa: descopera.ro

Facebook Comments