Două călăuze şi nouă migranţi, depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai  

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai – judeţul Bihor au depistat nouă cetăţeni din Iran, Irak şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară cu ajutorul a două călăuze de origine română, care urmau să îi transporte până în apropierea frontierei cu Ungaria.

  În data de 19.07.2017, în jurul orei 20.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Valea lui MihaiI.T.P.F Oradea au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat în trafic, pe comunicaţia Valea lui Mihai – Barantau, două autoturisme care se deplasau spre frontiera cu Ungaria şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea şoferilor, constatându-se că aceştia sunt cetăţenii români Andrei S., în vârstă de 25 de ani şi Ovidiu R., în vârstă de 36 ani, ambii din judeţul Timiş.

În cele două mijloace de transport se aflau, ca pasageri, opt bărbaţi şi o femeie de origine asiatică. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Siria, şase adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani și doi minori, în vârstă de 8, respectiv 16 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

La cercetări, șoferii autoturismelor au declarat că trebuiau să îi lase pe cei nouă în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde urmau să își continue călătoria către un stat din Spaţiul Schengen. Pentru acest serviciu, cele două călăuze au primit suma de 700 de RON.

Poliţiştii de frontieră bihoreni le-au întocmit cetățenilor străini lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor două călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Facebook Comments