DOTARI DE PESTE DOUA MILIOANE DE EURO LA „MOISE NICOARA“

by Cosmin Mihuta

Proiectul de reablitare a clădirii Colegiului Național Moise Nicoară din Arad, realizat de municipalitate cu fonduri europene, a vizat nu numai lucrările de reabilitare și punere în valoare a edificiului monument istoric  ci și asigurarea de echipamente și sisteme informatice pentru modernizarea procesului educațional.

“Primaria Municipiului Arad  a achizitionat aparatură și echipamente IT  în valoare de peste 2 milioane de lei pentru Colegiul Moise Nicoară , precum și alte bunuri care vor fi transferate în comodat  acestei unități de învățământ recent reabilitate. Suntem siguri că după procesul de reabilitare a acestui colegiu etalon din Romania, prin dotarea cu noile echipamente, va crește  performanța actului de învățământ.” a precizat primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă.

Lista noilor dotări cuprinde 55 de stații de lucru, 140 de desktopuri, 8 servere, 47 videoproiectoare, și numeroase alte echipamente, precum și programele informatice specializate pentru procesul didactic. Pe lângă aceste echipamente informatice, printre dotările recente de care beneficiază colegiul se află și o instalație care protejează fațadele reabilitate de degradările provocate de păsări.

 .

Facebook Comments