Dosarul cămătarilor a ajuns în instanță. Patru persoane au fost trimise în judecată

by Florian Popa

Patru persoane au fost trimise în judecată în dosarul cămătăriei de 400.000 de euro. Este vorba despre două femei, Claudia Crișan și Sorina Veronica Rechișan, și doi bărbați, Andrei Rîpan și Dorel Andrei Stăniș, acuzați de cămătărie.

În luna noiembrie a anului trecut, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat trei percheziții pe raza municipiului, la domiciliile a două femei de 40 și 45 de ani și al unui bărbat de 35 de ani, în acest dosar. În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, s-a stabilit că în perioada 2016-2019, arădeanca de 40 de ani ar fi împrumutat unei femei suma de 70.000 de euro, primind apoi de la victimă, cu dobândă, suma de aproximativ 400.000 de euro, banii fiind virați într-un cont bancar.

În urma imposibilității victimei de a mai plăti și alte sume considerate datorie și dobândă, persoanele în cauză ar fi săvârșit mai multe acte de intimidare, amenințare și acte de constrângere, constând în distrugerea fațadei magazinului alimentar pe care îl deține victima.

 

Facebook Comments