Dosar penal și ultrași săltați de mascați după violențele de la Dinamo – UTA! Zeci de percheziții și mandate de aducere!

by Sorin Haut

Poliţiştii bucureşteni au întocmit un nou dosar penal care vizează suporteri ai echipelor de fotbal. De această dată e vorba de cei de la Dinamo Bucureşti și CSA Steaua. Cele două galerii s-au încăierat în timpul meciului din 8 martie desfaşurat între echipele Dinamo şi UTA Arad.

Suporterii Stelei s-au pezentat la stadion pentru a-i susţine pe ultraşii arădeni împotriva celor de la Dinamo.

Astăzi, Poliţia Capitalei desfăşoară 15 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mehedinţi și Giurgiu şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere. Acuzaţiile sunt legate de utilizarea fără drept a materialelor pirotehnice, de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi violenţe.

Surse judiciare susţin că inclusiv liderul galeriei CSA Steaua, Andrei Florescu, va fi dus la audieri, la fel ca și alți ultrași de la Dinamo și Steaua. Este al doilea dosar din ultimele săptămâni care are în vizor suporteri ai echipelor de fotbal, după cel în care sunt anchetaţi membri ai galeriei şi oficiali ai clubului Rapid.

Pe data de 8 martie, au fost confruntări între suporterii mai multor echipe, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene în zona stadionului Arcul de Triumf.

Primul incident s-a produs cu o oră înaintea meciului dintre Dinamo și UTA. Suporterii veniți din Arad au primit sprijin de la galeria CSA Steaua și s-au încăierat cu cei dinamovişti. Au fost lupte inclusiv pe treptele bisericii Cașin.

Jandarmii au separat cele două tabere, dar după ce susţinătorii au ajuns pe stadion, au fost scene dure și pe gazon. Suporterii au sărit gardurile de protecție, și-au împărțit pumni și au aruncat cu fumigene și torțe chiar înainte de meci.

Jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene, iar partida a început cu 8 minute întârziere. (tvrinfo.ro, foto: agerpres)

Facebook Comments