Dorel Căprar: ”Un nou sprijin pentru agricultori prin reducerea TVA pentru îngrăşaminte de la 9% la 5%”

by Andreea Radu

Agricultorii primesc o nouă veste bună, în condiţiile în care ca urmare a iniţiativei legislative social-democrate, TVA pentru îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultura va fi redus de de la 9% la 5%, afirmă preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

„Agricultura rămâne unul dintre sectoarele de forţă, ca interes şi implicare, pe linia guvernării PSD. Rând pe rând, ne-am străduit şi exact acest lucru îl facem în continuare, pentru a sprijini fermierii şi agricultorii români prin cadrul legislativ, precum şi prin lansarea unor programe naţionale de suport.

Conform programului de guvernare punem în permanenţă  accent pe modernizarea agriculturii pentru a asigura o hrana sănătoasă necesară întregii populații în contextul recâștigării pieței interne şi impunerea unui trai decent pentru fiermieri, a reducerii importurilor și creșterii exporturilor de produse agroalimentare.

Rezultatele nu au întârziat să apară iar producătorii români au prins curaj şi au început să dezvolte, reducând treptat handicapul existent faţă de micii întreprinzători din Uniunea Europeană. Acesta este şi scopul nostru când venim cu măsuri precum reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi seminţe utilizate în agricultură. Măsura se aplică tuturor produselor destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol. Conform proiectului de lege, care respectă toate normele europene în vigoare, aplicarea acestei reduceri de TVA se va face de la 1 ianuarie 2020.spune preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

 

Facebook Comments