Dorel Căprar: „Fac un apel la cei care au terenuri pe traseul Pasajului Micălaca să nu blocheze acest obiectiv de interes național”

by Florian Popa

Președintele PSD Arad Dorel Căprar lansează un apel public către toate firmele și persoanele fizice care au în proprietate terenuri pe traseul pe care se construiește al doilea pasaj peste calea ferată Arad-București, în zona Micălaca. Social-democratul le cere acestora să nu mai blocheze lucrările prin refuzul de acceptare a dreptului de servitute pentru relocarea liniilor de curent de înaltă şi medie tensiune.

„Al doilea pasaj este o lucrare foarte așteptată de arădeni. Parlamentarii PSD s-au luptat pentru acest proiect, Guvernul a dat banii, iar Ministerul Transporturilor este în legătură permanentă cu constructorii și a eliberat toate avizele necesare. Ar fi culmea ca proiectul să fie blocat chiar de către arădeni. Deci, în primul rând în calitate de arădean, lansez un apel către cei care au terenuri pe traseul construcției să se gândească la interesele județului nostru și să acorde dreptul de servitute pentru noul pasaj”, a declarat Dorel Căprar.

Totodată, deputatul PSD a arătat că partidele din Opoziție au refuzat să colaboreze pentru realizarea celor două pasaje, preferând în schimb să atace în permanență partidul de guvernământ.

„Noi am vrut să avem o colaborare bună, pentru că suntem la guvernare, însă dânșii au puterea la nivel local. Era normal să colaborăm. În ceea ce ne privește ne-am îndeplinit promisiunea. Am finalizat primul pasaj de la CET, la fel vom face și cu pasajul de la Micălaca. Deci noi am fost cu munca, iar ceilalți doar cu cearta și scandalul. E păcat, pentru că în unele proiecte majore pentru județ, ar trebui să existe colaborare și dialog între toate forțele politice. Dar în final, cetățenii ne vor judeca pe toți când vor veni alegerile”, a explicat președintele PSD Arad.

Obiectivul PSD pentru realizarea de investiții se poate cuantifica prin sumele alocate pentru programele naționale de dezvoltare locală în fiecare județ din România. Astfel, peste 3,7 miliarde de euro au fost alocate pentru 5.500 de proiecte din PNDL 1 în perioada 2013-2019, iar dintre acestea sunt finalizate peste 3.100, restul fiind în curs de execuție. Totodată,peste 6,3 miliarde de euro au fost alocate pentru mai mult de 7.000 de proiecte din PNDL 2pentru perioada 2017-2020, iar dintre acestea sunt finalizate deja 213 proiecte. Investițiile au fost în: alimentări cu apă, canalizări, asfaltări, curent electric, trotuare, construcții de școli, grădinițe, dispensare medicale, cămine culturale în toate localitățile țării, fără deosebire de apartenență politică și au asigurat o creștere semnificativă a standardului de viață pentru milioane de români.

Facebook Comments