Dorel Căprar: “Comisarul european pentru Uniunea securităţii susţine aderarea României la Schengen”

by Paul Anghel

Comisarul european responsabil pentru Uniunea securității, Julian King, a fost prezent în România, la începutul acestei săptămâni. Acesta a avut întrevederi cu premierul Mihai Tudose, miniștrii Justiției, Tudorel Toader, și al Afacerilor Interne, Carmen Dan. De asemenea, el a participat, împreună cu membrii comisiilor de specialitate ale Parlamentului, la o dezbatere pe tema Uniunii securității.

Deputatul arădean Dorel Căprar, preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională spune că temele abordate de oficialul European au cuprins politicile de securitate al Uniunii Europene, lupta împotriva terorismului şi schimbul de informaţii între structurile care au atribuţii în acest domeniu. Preşedintele PSD Arad spune că vizita a fost una benefică pentru ţara noastră, în special pentru structurile statului care au atribuţii pe linia politicilor de securitate şi a lupta împotriva terorismului.

“Am avut astăzi plăcerea ca, alături de colegii din Comisiile pentru apărare și cele pentru afaceri europene ale Parlamentului României, să primim vizita oficială a Comisarului European responsabil pentru Uniunea Securității, domnul Julian King. Între prioritățile Comisiei Europene punctate cu prilejul acestei întrevederi au fost menționate lupta împotriva terorismului și a criminalității transfrontaliere, implementarea legislației adoptate recent în acest domeniu, lupta împotriva radicalizării și protejarea spațiilor publice, precum și interoperabilitatea și schimbul de date între autoritățile naționale și agențiile europene. I-am adresat înaltului oficial european întrebări referitoare la aderarea României la spațiul Schengen, domnia sa fiind de părere că Schengen ar fi mai puternic și toate țările ar avea de câștigat dacă România ar fi parte din acest spațiu.”, a spus Dorel Căprar, deputat PSD Arad.

Facebook Comments