Domeniul Regal Săvârşin rămâne deschis vizitatorilor şi în noiembrie, dar cu programare

by Florian Popa

Domeniul Regal Săvârşin rămâne deschis vizitatorilor şi în luna noiembrie, însă grupurile vor fi primite doar în baza unei programări, printre atracţiile cele mai importante fiind Castelul Regal, construit în stil neoclasic, care poate fi admirat însă doar din exterior.
Reprezentanţii Casei Regale au declarat vineri, pentru AGERPRES, că de la începutul acestui sezon de vizitare, în primăvară, au trecut de porţile domeniului peste 12.000 de vizitatori.
Vizitarea domeniului se face în prezenţa ghidului, iar turiştii pot face plimbări în Parcul Regal, pot admira Grădina Ascunsă, care are o alee pavată cu lemn de salcâm, se pot plimba prin celelalte grădini şi pot ajunge la un lac cu insulă. De asemenea, se poate vizita Garajul auto şi Atelierul Regelui.
Sezonul de vizite a început în martie, dar până la 30 aprilie turiştii au avut acces pe Domeniul Regal doar în baza programării. În perioada mai – octombrie, turiştii au acces fără programare de vineri până duminică între orele 9,00 şi 18,00, iar în afara acestui program de pot planifica vizite cu grupuri.
În luna mai 2021, Domeniul Regal Săvârşin a fost deschis pentru turişti pentru prima dată după întoarcerea Familiei Regale în ţară.
Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârşin este castelul construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Familiei Regale în 2001. Principalele lucrări de restaurare a castelului, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investiţiile fiind făcute de Familia Regală.
În ultimii ani, şi celelalte imobile de pe domeniu au fost restaurate şi pot fi vizitate, între care Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Casa Musafirilor, Casa Intendentului şi Magazinul de Suveniruri.
Domeniul Regal de la Săvârşin mai are un parc cu o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine

Facebook Comments