Doi urmăriţi general şi unul internaţional, prinși de polițiștii de frontieră

by Dana B.

          Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Salonta, judeţul Bihor şi Nădlac II, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni români pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare, de executare a pedepsei cu închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, furt, infracţiuni contra ordinii si siguranţei publice şi contra proprietăţii .

  * În data de 03.12.2017, în jurul orei 09.38, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta (feroviar), s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român Marius M., în vârstă de 20 de ani, din judeţul Sibiu.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis de către autorităţile din România un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi furt.

 * La  aceeaşi dată, în jurul orei 06.17, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român, Cristian L., în vârstă de 28 de ani, domiciliat în judeţul Sibiu.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an şi 9 luni pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinei şi siguranţei publice.

 * Tot în data de 03.12.2017, în jurul orei 02.34, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile la frontieră cetăţeanul român, Anton M., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de către autorităţile din Franţa, un mandat în vederea arestării şi predării pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

 Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei persoane, care au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Bihor şi Arad pentru continuarea cercetărilor.

 

Facebook Comments