Doi tineri din Kosovo au încercat să treacă ilegal în Ungaria, prin Curtici

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat două persoane din Kosovo care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, prezentând la control documente care aparţineau altor persoane.
În data de 06.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația Brașov – Budapesta, doi bărbați care s-au legitimat cu cărți de identitate emise de autoritățile din Kosovo.
Cu ocazia verificării documentelor în cauză, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documentele prezentate există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.
În urma verificărilor suplimentare, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani care nu ar fi putut ieși legal din țara noastră în baza documentelor personale, fără vize Schengen.
Lucrătorii noştri au iniţiat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments