Doi șoferi rupți de beți s-au trezit în… șanț

by Florian Popa

Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au fost sesizați, în ziua de 7 ianuarie a.c., despre un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale. Din primele cercetări la fața locului, a reieșit că un bărbat de 45 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, în afara localității Toc, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se într-un șanț. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, dar bărbatul a refuzat, fiind întocmit dosar penal în acest sens.

În ziua de 8 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au fost sesizați despre prezența unui autoturism, derapat într-un șant, pe D.C. 16, între Bocsig și Răpsig. Din cercetări, a reieșit că în aceeași zi, în jurul orei 13,40, o femeie de 65 de ani, din Bocsig, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând în șanț. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În municipiu, au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului : Pe Calea Radnei, un bărbat de 50 de ani, din Vladimirescu (0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și pe Bd. Revoluției, un bărbat de 40 de ani, din Vinga (0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
Conform procedurii, tuturor celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Au fost depistați în timp ce conduceau fără a avea acest drept : pe strada Horia, din municipiu, o femeie de 54 de ani, din Arad; în Fântânele, un bărbat de 40 de ani, din localitate; pe strada Baba Novac, din municipiu, un arădean de 37 de ani, și în Pâncota, un bărbat de 35 de ani, din Arad.

Toți cei depistați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Facebook Comments