Doi români ascunși într-un microbuz, depistați la P.T.F. Nădlac

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un bărbat în vârstă de 31 ani şi un minor în vârstă de 14 ani, care au fost ascunşi în interiorul unui microbuz, cu intenţia de a fi trecuţi ilegal frontiera româno-maghiară.

 În data de 04.07.2017, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român D.H., în vârstă de 31 ani, domiciliat in judeţul Mureş, care conducea un mijloc de transport persoane, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului fizic al autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi sub bagajele de pe bancheta din spate, un bărbat în vârstă de 31 ani şi un minor în vârstă de 14 ani, ambii cetăţeni români.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, în urma cărora au stabilit că şoferul a fost de acord să ascundă persoanele în microbuzul pe care-l conducea, pentru a le trece frontiera, contra unor sume de bani (50, respectiv 100 de euro), ştiind că minorul nu posedă declaraţie notarială din partea părinţilor pentru a călători în străinătate, iar cealaltă persoană are cartea de identitate expirată.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cele două persoane ascunse şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

 

 

Facebook Comments