Doi români, abandonaţi la naştere, au descoperit după 50 de ani că sunt gemeni

by Andreea Radu

Doi români care locuiesc în Canada au o poveste de viaţă desprinsă parcă din filme. Cei doi au fost abandonaţi la naştere în România, dar au descoperit după 50 de ani că sunt fraţi gemeni. Ba mai mult, cei doi locuiesc şi la o distanţă de doar câţiva kilometri unul de celălalt, în Canada. Povestea lor a fost făcută publică de CBS într-un reportaj emoţionant, conform observatornews.ro.
Dacina Crasnanic şi Traian Alexandru au fost abandonaţi de părinţii lor în urmă cu 50 de ani şi au ajuns în familii adoptive separate. Au ajuns apoi ambii în Canada, prin căi diferite, şi au descoperit întâmplător că sunt fraţi gemeni şi că locuiesc la 30 de minute de mers cu maşina, unul faţă de celălalt. Mai exact, Traian Alexandru locuieşte în Toronto, iar Dacina Casnanic într-un orăşel aflat la 22 de kilometri de marea metropolă canadiană. Povestea lor a ajuns şi la urechile reporterilor CBS care au realizat un reportaj cu cei doi, materialul fiind difuzat de Ziua Familiei.

Abandonaţi în România, regăsiţi în Canada

În mod independent, cei doi au efectuat un test ADN. Ambii voiau să afle mai multe despre originile lor şi despre familiile care nu i-au vrut. Testele nu le-au oferit informaţii semnificative despre părinţii lor, dar le-a oferit şocul vieţii: aşa au aflat că sunt fraţi gemeni. La scurt timp după primirea rezultatelor, Alexandru i-a trimis Dacinei un mesaj pe Facebook în Ajunul Crăciunului din 2021. „Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici”, a declarat Traian Alexandru pentru CBS.
Dacina a acceptat să se vadă cu Alexandru după câteva zile, după ce au trecut sărbătorile de iarnă, iar acum cei doi încearcă să recupereze timpul pierdut. „La început, părea foarte ireal. Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”, a declara Dacina. Femeia a declarat pentru reporterii canadieni ca directorul unui orfelinat a descoperit-o în tufişurile de lângă instituţie. A luat-o în orfelinat, dar nu a petrecut prea mult timp pentru că a fost adoptată curând. În 1990, la scurt timp după căderea regimului comunist din România, Dacina a plecat în Canada alături de soţul ei. Ea a descoperit că este adoptată abia în urmă cu 20 de ani, când a văzut o serie de discrepenţe între povestea pe care o ştia ea şi ce scria de fapt pe certificatul de naştere.

Facebook Comments