Doi pistolari ai CSM-ului au bifat experienţe europene

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Casian Codrean, însoţit de antrenorul său Gheorghe Pop, a concurat, recent, la Europenele de tir de la Baku (Azerbaidjan), unde cu un total de 521 de puncte s-a clasat pe locul 22 în calificările probei de pistol liber a juniorilor. Pistolarul arădean nu a reuşit să se califice în finală, aşa cum şi-a propus, o prezenţă în primii “8” fiind posibilă în cazul în care trăgea la fel ca la Mondiale, când a totalizat 537 de puncte. Experienţele internaţionale se adună, însă, în dreptul lui Codrean, care promite să facă mai mult la viitoarele ediţii.
O altă pistolară de mare perspectivă de la CSM Arad, Daria Haristiade, sportivă pregătită de antrenorul Mircea Budurişan, a concurat tot la Baku, pentru calificarea la Jocurile Olimpice ale Tineretului. Arădeanca a început excelent concursul, iar cu 380 de puncte s-a calificat prima în finală, acolo unde nu a reuşit să tragă la fel de bine, clasându-se în final pe locul 7. “Codrean a tras sub posibilităţile sale, dacă o făcea ca la Mondiale era în finală. Totul depinde de zi şi de forma în care te afli în acel moment al concursului.
Daria a făcut un concurs foarte bun la Baku, unde doar primele trei s-au calificat la Jocurile Olimpice. Dar ea mai are două şanse anul viitor, la Budapesta şi la o Cupă Mondială în SUA, dacă continuă în stilul acesta se califică sigur”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Pop. Altfel, pistolarii CSM-ului sunt de astăzi la Bucureşti, pentru a încheia sezonul de glonţ, cu finalele categoriilor juniori, tineret şi seniori. Vă reamintim că arădenii au cucerit până acum, doar în finalele de la juniori II şi III, nu mai puţin de 21 de medalii naţionale.

Facebook Comments