Doi morţi şi cinci răniţi într-un atac armat produs în statul american Virginia

by Andreea Radu

Două persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite marţi cu focuri de armă în timpul unei ceremonii de înmânare a diplomelor pentru liceeni în statul Virginia, în estul SUA, potrivit poliţiei, informează miercuri AFP, preluată de Agerpres.
Atacul cu armă de foc a început în jurul orei locale 17:00 (21:00 GMT), în faţa unui teatru din Richmond, capitala statului Virginia, unde elevi ai unui liceu local participau la tradiţionala ceremonie de absolvire a liceului, a precizat pentru presă şeful interimar al poliţiei oraşului, Rick Edwards.
Un licean de 18 ani şi un bărbat de 36 de ani au fost ucişi şi alte cinci persoane au fost rănite, dintre care una se află într-o stare critică, a adăugat Edwards.
Presupusul autor al crimei, un tânăr de 19 ani, a fugit de la locul atacului, însă a fost arestat puţin timp mai târziu şi va fi inculpat de omucidere, potrivit aceleiaşi surse.
Şeful interimar al poliţiei oraşului nu a precizat motivul atacului, însă a informat că suspectul cunoştea cel puţin una dintre victimele sale. Mai multe pistoale au fost găsite la locul atacului.
Peste 49.000 de persoane au murit împuşcaţi în 2021 (comparativ cu 45.000 în 2020) în SUA, ţară unde se înregistrează mai multe arme de foc decât locuitori.

Facebook Comments