DOI MORTI IN ACCIDENTE DE MUNCA PE PARCURSUL ANULUI TRECUT

by redactor

Deşi suntem aproape de jumătatea anului, instituţiile arădene continuă să prezinte diferite statistici anuale specifice lunilor ianuarie-februarie. Astăzi e rândul Inspectoratului Teritorial de Muncă din judeţul Arad care prezintă cu ocazia şedinţei pe luna mai a Colegiului Prefectural o statistică referitoare la numărul şi specificul accidentelor de muncă înregistrate în 2013, comparativ cu situaţia din 2012.

În cursul anului 2013 unităţile de pe raza judeţului Arad au înregistrat un număr de 80 accidente de muncă în urma cărora 83 persoane au fost accidentate, dintre care 2 mortal şi 81 cu incapacitate temporară de muncă , faţă de anul 2012 când s-au înregistrat un număr de 87 accidente de muncă, unde 91 persoane au fost accidentate, 5 mortal şi 86 cu incapacitate temporară de muncă.

Făcând o comparaţie cu perioada similară anului 2012, se remarcă o scădere a numărului de accidentaţi de la 91 la 83 în anul 2013, cu un procent de 8,8 % din totalul de accidentaţi.
Cele 2 persoane accidentate mortal, au fost înregistrate la următoarele firme din judeţul Arad: – SC Lagermax SRL -1 persoană- accident de circulaţie; I.I.Miuţescu -1 persoană în accident de circulaţie.

Din cele 83 de persoane accidentate , 8 persoane au fost implicate în accidente de muncă de traseu, 4 persoane accidentate ca urmare a unei agresiuni în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu, 7 persoane în accidente de muncă de circulaţie reprezentând un procent 8,4 % din totalul persoanelor accidentate.

În anul 2013 au mai fost Ónregistrate 8 accidente de muncă cu invaliditate confirmată totalizând un număr de 1588 zile de incapacitate temporară de muncă, faţă de 2012 când s-au înregistrat tot 3 accidente de muncă cu invaliditate, dar totalizând un număr de 772 zile de incapacitate temporară de muncă.

Facebook Comments