Doi irakieni, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

by Dana B.

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetăţeni din Irak  care au încercat să iasă ilegal din ţară.

 Azi noapte, în jurul orei 23.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vărşand, județul Arad, au observat, cu ajutorul autospecialei de termoviziune, doi barbati, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 5 metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii irakieni, R.Sadi și K.Salh, în vârstă de 29, respectiv 25 de ani.

Tinerii au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau o viză valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate