Doi cetăţeni români depistaţi de poliţiştii de frontieră din P.T.F Nădlac I şi II, cu documentele de identitate ale altor persoane

by Cristian Dobre
Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota şi Nădlac I – Nagylak au depistat o tânără şi un bărbat, ambii cetăţeni români, care au încercat să tranziteze frontiera de vest, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane. 

*În data de 06.06.2020, în jurul orei 22.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară o femeie, călătorind ca pasager într-un autocar, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din România, în vârstă de 18 ani.

*Tot în data de 06.06.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în ţară, conducând un microbuz, înmatriculat în România, un bărbat. La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au constatat diferenţe de fizionomie între persoana prezentă la control şi fotografia din document, stabilind în cercetărilor efectuate, că bărbatul este cetăţean român, T.M, în vârstă de 42 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments