Doi arădeni au fost prinși cu 130 de pachete cu țigări netimbrate, în Piața Mihai Viteazul

by Dana B.

În zilele de 21 și 22 iulie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, pe timpul executării serviciului de ordine și siguranță publică, au depistat în zona Pieței ”Mihai Viteazul” din municipiul Arad, două persoane care ofereau trecătorilor  spre comercializare, țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Jandarmii au luat măsura identificării persoanelor, în speță doi bărbați cu vârsta de 39 respectiv 64 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. La controlul efectuat, asupra persoanelor au fost găsite 130 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci.

Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor  cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,Colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” , conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G.  nr. 54/2010.

Facebook Comments