Dodean şi „tricolorele” din naţionala de tenis de masă, eliminate în sferturi la Tokyo! Medalia olimpică mai aşteaptă trei ani (FOTO)

by Sorin Haut

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României, nimeni alta decât campioana europeană “en-titre”, visa la medalia olimpică, odată cu accederea în sferturile de finală ale ediţiei de la Tokyo. În faţa “tricolorelor” a apărut însă astăzi aceeaşi puternică naţională din Hong Kong, multiplă medaliată la Mondiale şi a patra putere a lumii, cu primele trei jucătoare clasate în Top 50 mondial, pe locurile 15, 30 şi 45. La fel ca în 2018, la Mondiale, asiaticele le-a stopat drumul româncelor spre careul de aşi, deşi trioul Samara-Dodean-Szocs avea deja un plus suficient de experienţă şi valoare pentru a emite pretenţii la podiumul olimpic. Doar că jucătoarele noastre nu au prins o zi bună, Samara şi Szocs, bine clasate în ierarhia mondială, pe 29, respectiv 27, continuându-şi din păcate parcursul slab din proba de simplu. România a început, totuşi, excelent disputa din sferturi, datorită perechii Elizabeta Samara – Daniela Dodean Monteiro, care s-a impus cu 3-2 la seturi (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11), după o confruntare teribil de grea şi încinsă. Practic, dublele campioane europene la dublu au salvat trei mingi de meci ale adversarelor în decisiv, pentru a fructifica-o pe prima în favoarea lor! Bucuria celor două ne-a făcut să visăm la semifinala de la Tokyo, dar în meciurile de simplu au urmat trei victorii clare ale fetelor din Hong Kong, fără ca româncele să ia măcar vreun set: Bernadette Szocs – Hoi Kem Doo 0-3 (5-11, 5-11, 6-11), Elizabeta Samara – Ho Ching Lee 0-3 (9-11, 8-11, 10-12), Daniela Dodean Monteiro – Hoi Kem Doo 0-3 (3-11, 2-11, 12-14), scor general 3-1 pentru adversare!

Samara şi Dodean ne-au făcut să visăm frumos, dar Hong Kong a fost din nou mai bună

Cel mai aproape de un set sau măcar de a relansa disputa a fost arădeanca Dodean, care în actul trei, a salvat trei mingi de meci ale adversarei, a avut şi ea una de set, dar până la urmă Hoi Kem Doo, numărul 1 de la asiatice, s-a impus. “Vă mulțumim că ați dus tenisul de masă românesc la cel mai înalt nivel! Echipa feminină a României a terminat pe locul al cincilea ediția de la Tokyo a Jocurilor Olimpice”, a fost mesajul postat pe contul de facebook al Federaţiei Române de Tenis de Masă. Ajunsă la 33 de ani şi cu patru ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice în cont, Daniela Monteiro Dodean, jucătoare legitimată la CSM Arad, a fost destul de emoţionată la final, probabil fiind conştientă că Tokyo era una din ultimele şanse la mult visata medalie olimpică. Până la Paris 2024 mai sunt însă doar trei ani, iar Dodean ar mai putea juca la acest nivel, doar că România are parcă nevoie de acel „ceva” pentru a depăşi complexul asiatic. Delegaţia „tricoloră” la tenis de masă îşi încheie, astfel, parcursul de la Tokyo: în sferturi s-a oprit la dublu mixt şi perechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs (locul 5), Ovidiu Ionescu a pierdut în turul al doilea la simplu masculin, iar Elizabeta Samara şi Bernadette Szocs au cedat în turul al treilea la simplu feminin.

 

Facebook Comments