Dodean s-a „încălzit” pentru Naţionale cu un derby de Champions League

by Sorin Haut

Arădeanca de la CSM, Daniela Dodean-Monteiro, şi-a anunţat participarea la Campionatele Naţionale individuale pentru seniori de la Buzău, programate în perioada 28-31 ianuarie. Până atunci, Dodean a jucat alături de colegele de la Metz Tennis de Table într-un adevărat duel de nivel european. Este vorba despre derby-ul Superligii franceze, dintre Metz TT şi liderul Saint Quentin (fostă formaţie a Danei), câştigat de oaspete la mare luptă, cu 3-2. Cele două semifinaliste din Champions League au făcut spectacol în cadrul partidei disputate în devansul etapei a opta de campionat. Dana Dodean şi Adina Diaconu, colege şi la naţională, respectiv Andreea Dragoman, au fost cele trei românce protagoniste ale confruntării. Unul dintre momentele foarte importante, poate chiar decisive ale derby-ului din Hexagon, s-a consemnat în partida dintre experimentatele Daniela Dodean Monteiro, 33 de ani și Polina Mikhailova, 34 ani. Arădeanca a condus cu 2-0 la seturi decise în prelungiri, la 10 şi 12, dar rusoaica nu a renunţat şi a făcut 2-1. În setul al patrulea, Dodean a condus cu 10-4 şi a avut şase mingi de meci, Mikhailova revenind însă incredibil și ducând meciul în decisiv.

Arădeanca a irosit opt mingi de meci cu rusoaica Mikhailova!

Acolo, arădeanca a fost tot în faţă şi a mai avut alte două mingi de meci, opt în total, la 10-9 și 11-10. Adversara ei a fost însă mai puternică mental şi a întors spectaculos soarta cofnruntării, impunându-se cu 13-11 şi cu 3-2 la seturi. Mikhailova a fost aproape să repete figura şi în faţa Adinei Diaconu, tot într-un „thriller” de cinci seturi, dar românca s-a concentrat pe final şi şi-a adjudecat victoria. Asiatica Wu Jiaduo a adus al doilea punct pentru Metz, cu o victorie clară în faţa Andreeei Dragoman, 3-1 la seturi.  MVP-ul duelului a fost însă de departe luxemburgheza Sarah De Nutte, care le-a învins în minimum de seturi atât pe Diaconu cât şi pe Dodean, pecetluind astfel victoria cu 3-2 la general a celor din Saint Quentin.

Dodean şi Samara, mari favorite în proba de dublu a Naţionalelor

În urma acestui rezultat, liderul se distanţează în clasament, cu 21 de puncte, iar Metz urcă pe locul 3, cu 16 puncte, dar şi un meci mai mult disputat decât urmăritoarele sale. Astfel, Dodean a făcut o repetiţie foarte utilă pentru Naţionale, unde îşi propune cel puţin o medalie. În proba de dublu, alături de Eliza Samara, cele două cucerind nu o dată titlul european, are chiar şanse la aur. Federaţia anunţă că la Buzău vor fi prezenţi toţi sportivii loturilor naţionale, atât la feminin cât şi la masculin, concurenţa anunţându-se acerbă. 2021 este un an foarte încărcat pentru „tricolori”, cu Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice.

Facebook Comments